Fulfilment uitbesteden een goed idee?

Tegenwoordig zijn er steeds meer webshop die de logistieke processen van hun webwinkel uitbesteden aan een professioneel fulfilment bedrijf. Twijfel jij ook of je fulfilment moet uitbesteden? Lees dan snel verder. Wij zetten alle voordelen en nadelen van het uitbesteden van e-fulfilment op een rijtje.

Financieel voordeel

Allereerst zitten er financiƫle voordelen aan het uitbesteden van webshoplogistiek. Fulfilment bedrijven kunnen namelijk gebruik maken van volumekortingen en daardoor betaal je uiteindelijk minder voor de logistieke processen.

Specialisten

Het tweede voordeel is dat alle logistieke processen geoptimaliseerd worden. Het fulfilment bedrijf is hierin namelijk gespecialiseerd dus ze weten hoe ze alle processen het best kunnen laten verlopen. Dit is voor je klanten fijn, want hierdoor wordt het bestellen en ontvangen van pakketjes makkelijker en worden er minder fouten gemaakt.

Het bespaart tijd

Een derde belangrijk voordeel is dat het uitbesteden van webshoplogistiek je veel tijd bespaart. Deze tijd kun je investeren in dat waar jij in gespecialiseerd bent rondom je webshop. Hierdoor kun je uiteindelijk uitbreiden.

Meer opties

Tot slot heb je meer opties bij het bezorgen. Zo kun je ook na 22:00 nog bestellingen verwerken en kun je gebruik maken van verschillende afhaalpunten. Ook is het voor klanten makkelijker om bestellingen te retourneren.

Wanneer niet uitbesteden?

In sommige gevallen is het beter om e-fulfilment niet uit te besteden. Bijvoorbeeld als je niet veel pakketten verstuurd. Dan is het goedkoper om het zelf te doen. Bovendien heb je niet meet de volledige controle over het proces. Dit moet je wel uit handen kunnen geven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *