Tips voor het aanpassen van de monitorarm

Een monitorarm is een uitstekend hulpmiddel voor het bewerkstelligen van een ergonomische werkplek. Maar het kiezen van de ideale monitorarm is slechts de eerste stap voor een werkomgeving die volledig is afgestemd op een goede werkhouding. Om je hierbij te helpen, hebben we in dit artikel de belangrijkste tips op een rijtje gezet om jouw monitorarm aan te passen voor ultiem comfort en productiviteit. Dit zal je bovendien helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen en je werkomgeving volledig af te stemmen op jouw voorkeuren.

Waarom eigenlijk een monitorarm?

Het installeren van een monitorarm is een ideale manier om te zorgen voor een betere werkhouding. Bovendien kunnen ze je broodnodige ruimte op jouw bureau besparen en  geven ze je veelzijdige manieren om te werken. Dit is uitstekend als je naast computerwerk ook notities moet opschrijven of het werkbureau voor andere doeleinden moet gebruiken. Daarnaast kan je met een monitorarm het beeldscherm roteren, wat je talloze mogelijkheden geeft voor jouw werkplek!

De monitorarm aanpassen op ooghoogte

Voor het vinden van een duurzame werkhouding, is het belangrijk dat het bovenste 1/3e deel van de monitor zich op ooghoogte bevindt. Wanneer je de monitorarm instelt, zorg ervoor om recht voor je uit te kijken om de juiste hoogte te vinden. De ideale hoogte van de monitor helpt om heel het scherm in jouw zicht te krijgen, zonder je nek en schouders te hoeven belasten. Houd er ook rekening mee om de monitor recht voor je te centreren. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je jouw nek niet in een ongemakkelijke positie dwingt of verdraait om naar het scherm te kijken.

Houd rekening met de VESA-norm

Vrijwel alle monitor armen moeten worden aangesloten op de VESA-standaard. Dit betekent dat je bij de aanschaf van een nieuwe monitor goed oplet dat de achterkant 4 gaten heeft van 100×100 mm of 75×75 mm. Probeer dus altijd te dubbelchecken of de monitor en de monitorarm beschikken over dezelfde VESA-standaard. Met behulp van dit gatenpatroon kun je gemakkelijk en veilig de monitorarm bevestigen, waardoor jij beschikt over verstelbaarheid en flexibiliteit.

Kantel de monitor om schittering of reflectie te voorkomen

Mocht je last hebben van inkomend licht dat zich vertaalt in schittering of reflectie, probeer de monitor dan 10 tot 20 graden naar achteren te kantelen. Als er alsnog lichtproblemen aanwezig zijn, zorg er dan voor dat er geen directe lichtbron direct achter het beeldscherm wordt geplaatst. Dit kan namelijk tot vermoeide ogen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *