Problemen met je laptop? Hier een lijst met veel voorkomende problemen en oplossingen.

Er kunnen veel problemen optreden bij je laptop. Vaak gaat het over problemen als dat de laptop niet meer laad, het beeld doet het niet, de laptop is traag of start zelfs helemaal niet meer. Het is belangrijk om te weten wanneer het tijd is om naar een reparateur te gaan. In elke regio van Nederland is er wel een laptop reparateur te vinden, zoals bijvoorbeeld bij laptop reparatie Breda. In dit artikel lees je de veel voorkomende problemen bij laptops en de bijpassende oplossingen.

De laptop laad niet meer

Het komt wel eens voor dat de laptop niet meer laad, dit kunnen verschillende dingen betekenen. In sommige gevallen ligt het aan de lader, maar het kan ook de accu of DC jack zijn. Als je twijfelt of het aan de accu ligt, kan je deze uit de laptop halen. Indien de laptop nu wel werkt aan de netstroom, weet je zeker dat het de accu is. In dit geval moet de accu vervangen worden. Het kan ook aan de aansluiting liggen, dan is een reparateur toch handig.

Een zwart scherm of geen beeld

Een ander probleem dat vaak voorkomt is dat het beeldscherm het niet doet. Soms komt dit doordat het scherm kapot is, dit is meestal wel te zien. Als dit niet het geval is zal er gekeken moeten worden naar de hardware. Het kan een losse verbinding van GPU, slechte kabels of poortproblemen zijn. Om te kijken waar het probleem ligt, kun je een externe monitor op de laptop aansluiten. Als het externe beeldscherm wel werkt, is het duidelijk een monitor probleem. Dan moet het gerepareerd worden door een professional. Indien het andere scherm het ook niet doet, kan het aan de hardware of software liggen. Er zijn een paar dingen die je daar tegen kan doen. Begin met het hard resetten van je laptop, verwijder hierbij de stroom, batterij en de harde schijf. Vervolgens moet je de aan/ uit knop voor 60 seconden ingedrukt houden, plaats daarna de batterij en sluit de lader aan. Blijft het probleem? neem dan contact op voor een reparatie.

De laptop is traag

Naar mate de laptop ouder wordt, is het niet raar dat deze ook trager wordt. Toch is het in sommige gevallen goed om te kijken wat de oorzaak kan zijn. Een goeie tip is om te kijken of de harde schijf niet te vol staat. Door een volle harde schijf kan de laptop traag worden. De aanschaf van een SSD kan ook helpen, deze maakt de laptop automatisch sneller. Verder is het goed om te kijken of er nog genoeg werkgeheugen is op de laptop. Heeft dit niet geholpen? Probeer alle programma’s die op de achtergrond bezig zijn af te sluiten. Alle onnodige software kan uitgeschakeld worden, zodat deze niet meer automatisch opstarten met Windows. Ook de browser zelf kan opgeruimd worden. Als laatste redding kan je altijd nog terug naar de fabrieksinstellingen. Maak hierbij wel een back-up voor de zekerheid!

De laptop start niet meer

Het is natuurlijk erg vervelend als de laptop helemaal niet meer start. Het is handig om eerst te kijken of het probleem niet ligt bij de lader of de accu. Net is het probleem al besproken over dat de laptop niet meer laad, hierdoor start deze natuurlijk ook niet meer op. Is dit niet het probleem? dan kan het aan zowel de hardware of software liggen. Voor dit probleem is het goed om daar uitgebreid naar te laten kijken door een laptop reparateur. Je kan bij www.vansprundelict.nl terecht voor een goede diagnose en reparatie door experts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *