Flores

Tips voor op Flores

Naast de bekende Indonesische eilanden Bali en Lombok, is Flores ook zeker een aanrader om te bezoeken als een van de Sunda-eilanden. Flores staat bekend om niet alleen de prachtige vulkanen die er te vinden zijn, maar ook om de diverse gebieden, zoals de savanne, de bossen en de prachtige wateren. De naam zegt het al, het land van de bloemen. Eenmaal voet gezet op dit prachtige eiland met de vraag, en nu? Dat zal ik je even vertellen. Hieronder een paar leuke tips voor op het eiland.

De hotspots

Omdat Flores een van de meest gevarieerde natuur tot zijn beschikking heeft, zijn de bezienswaardigheden ook enorm gevarieerd. Wat een must-see is, is de vulkaan genaamd, Kelimutu. Deze vulkaan die staat bekend om drie kraters die allemaal een eigen meer hebben met allemaal een andere kleur. De kleuren zijn ontstaan door de mineralen, die in de bodem zitten. De vulkaan is te beklimmen vanaf het dorpje Moni, dat aan de rand van vulkaan Kelimutu ligt. Verder kan je heerlijk duiken in de heldere blauwe wateren, omringd met witte stranden en met onderwater uitzichten van prachtige koraalriffen. Maar vind je het ook leuk om verschillende traditionele dorpjes te bezoeken, dan kan je vanaf Bajawa alle kanten op. In die traditionele dorpen vind je nog de originele bamboe huisjes en de vriendelijke bewoners, die jou graag de binnenkant van zo’n huisje willen laten zien. Maar het is ook mogelijk om een gids te boeken.

Flores

De verschillende temperaturen

Het eiland heeft op verschillende plekken enorme temperatuurverschillen, vanwege het tropische klimaat. Wanneer je in het binnenland bent kan je hogere temperaturen verwachten, dan aan de kust. Ook kan het in de hoogte erg fris zijn. En ondanks de vele regenbuien, schuilt er achter de wolken altijd een warme zon. Dus pak je koffer net zo divers in als de diverse naturen op dit eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *