Wat te doen met uw oude werk laptops?

Elke week of elke maand komt er wel weer een nieuwe versie van een laptop uit. Dit bekent ook dat u als bedrijf na een bepaalde periode alweer achterloopt. Als bedrijf wilt u natuurlijk dat alles snel werkt en dat uw werknemers goed kunnen werken op hun laptop. Dit betekent dus dat u als bedrijf steeds weer nieuwe laptops en computers gaat aanschaffen. De vraag is nu wat gaat u doen met de oude laptops en computers. Verder in dit artikel is te lezen welke mogelijkheden er zijn, en wordt aangegeven wat u absoluut niet moet doen.

Verkopen

U kunt er voor kiezen om de oude laptops te gaan verkopen. U kunt kiezen om deze laptops individueel te verkopen om zo hogere inkomsten te verkrijgen. Ook kunt u er voor kiezen om grotere hoeveelheden laptops te laten opkopen. Er zijn partijen die laptops opkopen en u daar een mooie prijs voor geven. Verder zorgen deze partijen ook dat de data wordt vernietigd van de laptops. Zo voorkomt u ook dat uw data op straat komt te liggen. Als u de laptops zelf gaat verkopen, dan is het dus ook handig om alle data ergens op te slaan en van de laptop te verwijderen. Verwijderen is niet altijd genoeg, dus u kunt er ook voor kiezen om data te laten vernietigen door een professionele partij.

Doneren

U kunt er ook voor kiezen om oude laptops of andere apparatuur te doneren aan een goed doel.. Als bedrijf kunt u zo iets doen voor de medemens. Ook kan dit als een positieve uitstraling worden gezien voor het bedrijf. U krijgt als bedrijf mogelijk de gunfactor van andere mensen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is tegenwoordig erg belangrijk. Door dit te doen denkt u aan de medemens, en laat u zien aan meer zaken te denken dan alleen geld verdienen.

Bewaren

U kunt er ook voor kiezen om de oude laptops te bewaren. Misschien heeft u hier wel ruimte voor. Het kan gebeuren dat nieuwe laptops kapot gaan of er gebeurt iets anders mee, dan is het wel fijn dat u nog een back up hebt liggen voor de desbetreffende werknemer. Ook kunnen deze laptops gebruikt worden voor nieuwe werknemers of voor werknemers die op proef komen. Zo hoeft u niet meteen weer een nieuwe laptop aan te schaffen voor iemand die niet zeker blijft. Verder is het goed om te kijken of de laptops echt niet meer te gebruiken zijn. Het is zonde om een laptop weg te doen die eigenlijk nog prima bruikbaar is. Soms kunt u ook andere dingen doen om de laptops sneller te maken

Recyclen

U kunt er ook voor kiezen om de laptops weg te doen, en te laten recyclen door een professionele partij. Er zijn verschillende partijen die deze dienst aanbieden. Door de laptops te laten recyclen doet u iets goeds voor het milieu. Het is namelijk zo dat er veel schadelijke stoffen zitten in deze elektronische apparaten. Ook dit heeft te maken met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Absoluut niet doen!

Zoals eerder al gezegd, elektronische apparaten hebben veel schadelijke stoffen die dus slecht zijn voor het milieu. Dit betekent dat u dus absoluut niet de laptops bij het vuil moet gaan doen. Ten eerste is het slecht voor het milieu. Ten tweede is het zonde van een mogelijk bruikbare laptop. Ten derde krijgt u hier niks voor. Verder is het ook belangrijk dat u niet zo maar de laptops wegdoet zonder de data te verwijderen. Een data lek kan ook voorkomen door het wegdoen van oude apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *