Hoe werkt het algoritme van Instagram en Youtube?

De afgelopen jaren hebben content creators op Youtube of Instagram moeite gekregen met het verkrijgen van likes, abonnees, volgers, noem het maar op. Dat komt omdat de algoritmes van beide Youtube en Instagram enorm zijn veranderd. Wat er nu gebeurd is dat mensen alleen aanbevelingen krijgen van video’s of posts waar ze het meest naar kijken of veel mee omgaan. Denk aan liken, commenten etc. Het is ook zo dat de aanbevelingen vaak over wat grotere kanalen of Instagram profielen zijn, wat betekent dat kleinere content creators heel moeilijk groeien. Dit leidt meestal tot het direct volgers kopen Instagram. Meestal proberen ze ook meer over Youtube abonnees kopen te vinden zodat ze hun kanalen kunnen vergroten. 

Waarom zijn grotere kanalen meer succesvol? 

Zoals als eerder uitgelegd, het algoritme werkt op een hele rare, en zelfs een beetje oneerlijke manier. Hoe meer abonnees een kanaal of Instagram profiel heeft, hoe meer mensen met de video’s of posts omgaan, desde meer mensen een bepaalde video of bepaalde post aanbevolen zullen krijgen. Daarom is het heel moeilijk voor kleinere kanalen of Instagram profielen om te groeien, omdat ze überhaupt niet de kans hebben om te concurreren met de grotere kanalen. Ze verdwijnen eigenlijk als het ware in het algoritme. Daarom gaan veel mensen direct volgers kopen Instagram of meer over Youtube abonnees kopen uitzoeken, zodat ze een kans krijgen om gezien te worden. 

Voordelen en Nadelen

Er zijn natuurlijk wel voordelen en nadelen verbonden aan het direct volgers kopen Instagram. Heel veel mensen gaan zoals al eerder genoemd ook meer over Youtube abonnees kopen uitzoeken, maar dan krijgen ze niet alle informatie die ze moeten weten. Terwijl het kopen van Instagram volgers of Youtube abonnees helpt met het groeien van je profiel of kanaal en dus veel meer mensen hou profile aanbevolen zullen krijgen, is het wel zo dat die volgers natuurlijk niet echt zijn. Het zijn meestal bots, dus geen echte mensen. Het hangt natuurlijk ook af van hoe je jouw kanaal of profiel wil laten groeien. Het is zo namelijk dat als je je kanaal “organisch” laat groeien, er een grotere kans bestaat dat je volgers of abonnees ook echt met je content omgaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *