Welke laptop is geschikt voor een opleiding?

Zo veel merken, maten, kleuren, types en groottes. Laptops, het is een investering voor de toekomst dus wil je de goede keuze maken. Waar moet je op letten en wat is echt belangrijk? Studeren zonder laptop is tegenwoordig ondenkbaar dus helpen we je de juiste te kiezen.

Type

Het is belangrijk om te bedenken waar jij je laptop voor gaat gebruiken. De meeste studies hebben vereisten voor het aanschaffen van een laptop. Bestudeer deze en neem ze mee in je beslissing. We zetten de drie meest gekozen op een rijtje:

–       De Windows laptop. Deze laptop wordt over het algemeen het meest gekozen aangezien het de beste keuze is als het gaat om snelheid, formaat, opslagruimte en grootte van de laptop.

–       De Macbook. Deze zal je ook veel zien in bibliotheken. Het is een dunne laptop van het bekende merk Apple. Deze laptop is vooral populair onder studenten met een creatieve opleiding. Je kunt hierbij alle documenten in de ‘icloud’ opslaan zodat je er zeker van bent dat je verslagen en overige documenten veilig zijn opgeslagen.

–       De Chroombook. Dit is de ‘Google-laptop’ die vliegensvlug opstart en makkelijk in gebruik is. Je kunt makkelijk je google apps koppelen waardoor je alles bij elkaar hebt staan. Voor een management-opleiding of projectmanagement opleiding zal dit handig zijn vanwege de vele soorten verslagen, documenten  en presentaties die gemaakt moeten worden.

Schermformaat

Na het kiezen van een laptop type is de volgende stap het kiezen van een schermformaat. Wil je een groot scherm zodat je veel tegelijk kunt zien of ga je voor een klein scherm die licht en makkelijk mee te nemen is. De meeste types hebben 11, 13 of 15 inch formaat.

Opslag

Tegenwoordig is het belangrijk dat je laptop een SSD-opslag heeft. Het is een vervanger van de harde schijf en een veiligere optie. Ook is een SSD-opslag twintig keer sneller dan een harde schijf.

Tip! Vergeet niet te kijken naar een garantie voor je laptop. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *